Stichting Netwerk Palliatieve Zorg Almere 

Het Bestuur van Stichting Netwerk Palliatieve Zorg Almere zet zich met toewijding en expertise in voor het realiseren van onze missie: het streven naar een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor patiënten -die niet meer beter worden omdat zij een levensbedreigende ziekte hebben of kwetsbaar zijn geworden- en hun naasten.

Het bestuur bestaat uit een voorzitter (Rob Linde), penningmeester (Peter Coppens), secretaris (Martijn Veltmaat) en een algemeen bestuurslid (Marijke Dericks-Issing).

Het bestuur bepaalt de strategische koers van het netwerk en heeft een controlerende functie. Het bestuur is betrokken bij de Stichting en houdt gepaste afstand bij de directe beleidsbepaling. Dit laatste wordt gedaan door de Stuurgroep bestaande uit een voorzitter (Marianne Ponstein) en afgevaardigden van deelnemende organisaties van het netwerk, samen met de netwerkcoördinator.

In het Platform zitten afgevaardigden van deelnemende organisaties van het netwerk. Hier worden ontwikkelingen gedeeld, kennis uitgewisseld en opgedaan, knelpunten gesignaleerd en afgestemd.

De werkgroepen voeren de plannen uit, zoals die in het jaarplan zijn omschreven.

Bestuur Netwerk Palliatieve Zorg Almere

Meer over het bestuur

Samenwerkingen

Binnen het Netwerk Palliatieve Zorg Almere werken de volgende organisaties samen:

Amara Zorg, Buurtzorg, Centrum voor Levensvragen, Flevoziekenhuis, Hospice Almere, Humanitas, Leger des Heils, Parkhuys Almere, ROC Almere, VloCare, Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA), Woonzorg Flevoland, ZonZorg, Zorggroep Almere.

Het Netwerk Palliatieve Zorg Almere werkt nauw samen met het project Palliatieve Zorg dichter bij huis. Dit is een van de projecten van het programma Positief Gezond Almere.

In dit project wordt samen met de Almeerse Zorgketen rondom palliatieve patiënten gekeken en bepaald hoe het kwaliteitskader PZ Nederland in Almere vorm moet krijgen. Hoe gaan we rondom palliatieve patiënten de zorg verbeteren, hoe organiseren we transmurale, hybride zorg met alle betrokken zorgverleners.

Het project Palliatieve Zorg dichter bij huis kent drie doelen voor alle betrokkenen (patiënten, naasten en zorgverleners)

  1. een betere kwaliteit van (be)leven,
  2. meer plezier (in het werk) en
  3. de werkdruk in de zorgketen verbeteren.

De evaluatie van de pilot viewertechniek ACP-gesprekken (waar NPZAlmere de opdrachtgever van is), is een van elementen die in het project PZ dichter bij huis gebruikt gaat worden om deze doelen te bereiken.

We evalueren in dit project ondermeer: Wat werkt wel, wat werkt niet ten aanzien van ACP-gegevens uitwisselen tussen verschillende zorgorganisaties over de betrokken patiënten? Moeten we zaken aanpassen of kunnen we deze pilot verder gaan uitbouwen? Merken zorgverleners dat ze palliatieve patiënten beter kunnen (ver)zorgen? Of dat ze nu makkelijker hun collega zorgverleners kunnen benaderen over gezamenlijke patiënten?

Het Netwerk Palliatieve Zorg Almere is lid van de Landelijke Vereniging Netwerken Palliatieve Zorg (VNPZ).

Daarnaast maakt Het Netwerk Palliatieve Zorg Almere deel uit van het Consortium Noord-Holland en Flevoland.
Het Consortium Palliatieve Zorg Noord-Holland en Flevoland is een samenwerkingsverband tussen de regionale netwerken palliatieve zorg, het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van Amsterdam UMC en de onderwijsinstellingen in de regio. Het consortium wordt ondersteund door PZNL.